Rakas Anttiseni on jo aika päiviä sitten pyytäny minua tekemään uusia työessuja ja kankaatki oon ostanu jo yli kuukausi sitten. Mutta en vaan oo saanu aikaseksi. Tai oikeastaan, kaikki "oikeiden asiakkaiden" työt menee aina oman perheen jutuista ohi. Eilen sitten päätin, että onhan se ukkorievun saatava uus essu, ku entisestä ei enää tunnista, että minkä se on värinen, ku on jo niin pinttyny rasvatahroja täyteen. Yhden sain valmiiksi asti eilen ja viis niitä yhteensä tulee, kaikki on leikattu, joten valmistunee ens viikon aikana.

1255715300_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja kuten huomaatte, innostuin nyt myös sitä kuvankäsittelyä harkkaamaan. Tämä kuva ei ollu kovin pelastettavissa edes rajaamalla, kun pikkuapulainen oli taas touhussa mukana, eikä kuvattava kappale viihtyny tuossa paikallaan viitä sekuntia pidempään. Kuitenki opin nyt lisäämään valoa ja tekstiä, ja pari muutaki juttua, joita voinen käyttää sitten myöhemmin.

Ite essusta sen verran, että se on Eurokankaan ulkoilukangasta, jotein Enstexiä vastaavaa. Helppo pitää puhtaana, kun lian saa pyyhkimällä pois. Tasku pitää olla iso ja pituus juuri tämä. Kangas on taitteilla, kun on tosiaan ollu ostettuna pussissa reilun kuukauden, mutta tuskinpa tuo pieni ryppyisyys menoa haittaa. Kaulahihnan pituudesta oli kahta mielipidettä, kun käyttäjiäkin on kaks. Toinen toivoi pidempää ja toinen ei.

1255715314_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ratkaisin asian laittamalla hihnan toiseen päähän kolme neppiä viiden sentin välein. Siitä pitäis sitten kummallekin löytyä sopiva pituus. Lisäksi voi olla mukava ottaa essu pois avaamalla neppi sen sijaan, että aina vetää sen pään yli. Tosin en ole varma, että nämä isännät huomaa tuon mahdollisuuden. Mutta jos eivät, niin oma mokansa Kieli ulkona

Tänään en sitten ommellut oikeastaan mitään. Päivä kului uusien kankaiden parissa. Vinkkasin nimittäin verkkokaupassa tiistaina, että uudet kankaat on jälleen tulleet ja että päivitän ne Kauppaan lähipäivinä. Tänä aamuna olin sitten saanut palautetta, että voiskos ne kankaat alkaa vähitellen ilmestyä sinne Kauppaan. Ja sitten oli tietysti otettava kamera kauniiseen käteen ja alettava napsia kuvia uutuuksista. Siinä hupeni sitten useampi tunti. Ja kun perjantai on joka tapauksessa "vapaapäivä", kun Paavo ei ole silloin hoidossa, niin ompelut jäi tältä päivältä. Ehtiihän tuota. Ainoastaan se uus peitetikkikone syyhyttää, pitäis päästä kokeilemaan.

Huomenna ajellaan Rovaniemelle. Paavo menee mummolaan ja minä Helin kanssa kaupungille. Pääasiana on vierailla Eurokankaassa katsomassa erään neitosen Wanhojen pukuun kangasta, mutta samalla reissulla katsastetaan kirpputorien tarjonta ja herkutellaan kiinalaisessa. Ehkä voisin H&M:lta käydä jonku uuden mammakoltun tai jotain muuta uutta. Vaikka en kyllä oikeastaan tarvisikaan. Mutta jotain ihan pientä vain, jookos? Hymy