No niin, tänään sain kylvettyä kesää varten kukkasia, vihanneksi ja yrttejä, ja vaihdettua uudet mullat uusiin viherkasveihin, joiden olis tarkotus jäädä sisälle elämään. Kaverina multien vaihdossa oli yks puolitoista-vuotias, josta oli kyllä hurjasti apua. Tai ainaki hommasta tuli monin verroin mielikuvituksellisempaa ja haasteellisempaa. Valitettavasti en saanut otettua kuvaa poikasesta multaa suupielissään ja pikkukourissaan Kieli ulkona No, kaikkea pitää maistaa, niin on äiti opettanu!

Uudet mullat siis sai nämä kaks pennimuoria, tuo puu (jota en tiiä mikä se on... lieneekö joku traakkipuu), kaks murattia ja yks anopinkieli. Nyt toivon kädet ristissä, että ne kasvais tai edes säilyis hengissä. Oon niin onneton näiden kasvien kans, oikeasti! Yritän seurailla niitä ja vaikka vaihtaa paikkaa tai jotain, jos näyttää, että lakastuvat. Pitäis saada olohuoneeseen pari hyllyä seinälle, että olis paikka mihin kukkasia laittaa, pois pojan ulottuvilta. Ne hyllyt on olleet olemassa viime kesästä asti, niinku myös keittion uus lamppuviriteltä. Mutta ku meidän talonmies tuntuu olevan aika saamaton. Itte se pitää kaikki tehdä! Cool 

No, näiden lisäksi kylvin ruukkuihin olkikukkaa, leijonankitaa, orvokkeja, aitoelämänlankaa ja ehkä vielä jotain muutaki... ahkeraliisaa joo. Ja sit pieniin idätyskasvihuoneisiin basilikaa, persiljaa, ruohosipulia, purjoa, kirsikkatomaatteja. Ja vielä mansikoita omiin ruukkuihinsa. Loput oli sit sellasia, jotka pitää kylvää suoraan maahan, pokkanat ja salaatit yms. Noita yrttejä tuli kyllä mieleen vielä muitaki esim. sitruunamelissa, mutta mulla on nyt niitä, mitä Prisman valikoimasta löyty. Seuraavana kesänä sitten muita. Kaikkia siemeniä jäi, kun olin ottanu esim. orvokin siemeniä kome pussia! Eikä ees yks tullu tyhjäksi :) No, on sitten mistä lisätä suoraan sinne penkkin. Kai sitä voi tehdä niin, että laittaa valmiit kukat penkkiin ja nakkoo siemeniä sekaan. Tai mitäpä järkeä siinä ois.. Säilyyköhän ne siemenet ens kesään? Voi jeera, ku pitää kehittää itelleen aina näitä uusia villityksiä! No, tässä nyt kuitenki kuvissa osa mun "kasvimaasta"

Lautasella on tietty rairuohoa, kukkalaatikossa orvokkeja, kenkälaatikossa olkikukkaa ja mansikkaa (jotka pitänee siirtää tuosta johonki lämpimämpään paikkaan kunhan saan niille oman laatikon hankittua), ikkunalaudalla pitkässä laatikossa basilikaa ja persiljaa ja sitten vielä uudet esikot kauniissa kukissaan. Ja uus ikkunakoriste, jossa roikkuu kanoja :)

Ja pääsiäiskoristeena ihka oikea kukkopilli, hankittu ihka oikeilta Rovaniemen markkinoilta! Aika jees homma!