ja huomenna alkaa kotimatka. Tosin vasta illalla kymmenelta ja kotona ollaan vasta keskiviikkona aamupaivasta. Mutta kuitenki, loma loppuu siis. Haikeissa tunnelmissa jalleen, kuten viime vuonnakin, vaikka valilla on tuntunu, etta hulluutta tama on raahautua tuhansien kilometrien paahan ja sekottaa koko perheen elama ja rutiinit. Nukkuminen ja syominen on mita sattuu ja pienella taitaa valilla olla tosi tylsaakin. Kukapa se jaksais istua rattaissa paivasta toiseen ja tuijotella kauppoja ja kadunkulmia. On taalla onneksi loytyny kivoja puistojaki, joissa on leikitty valilla. Kaikesta huolimatta on haikeaa lahtea kotiin ja jattaa alati loistava aurinko ja lampoinen tuuli taakseen.

Kotona odottaa pihatyot ja aika monet muutkin tyot. Rastiin jai ennen lomaa hommia, kun ei ne kankaat ehtineet tulla. Lisaksi on toihin liittyvaa paperihommaa kovasti edessa ja varmasti kymmenia kirjeita avattavana ja pyykkia pestavana. Onko tuo ihmekaan, jos herattaa haikeutta jattaa nama tekemattomyyden hetket?? Mutta kunhan paasen taas kaikkeen kasiksi ja saan jotain vahan aikaan, niin olen kovin onnellinen siita, etta saan olla kotona taas.

Eilen kaytiin Gibraltarilla, joten olemme talla reissulla vierailleet myos Britannian maaperalla. Sinne Tivoliin me ei koskaan mentykaan, koska sinne olisi pitanyt maksaa sisaanpaasymaksu, vaikkei olisi kaynyt yhdessakaan laitteessa. Ihailtiin mustekalaa aidan ulkopuolelta ja jatkettiin matkaa. Vuokra-autosta otettiin kaikki irti ja ajeltiin kolme paivaa solkenaan. Ei se maisema tosin kovin paljon taalla vaihtele, vaikka kuinka ajelis. Voi olla, ettei toista kertaa enaa tulla Aurinkorannikolle. Ei taalla mitaan vikaa sinallaan ole, mutta koko rannikko on taynna hotelleita ja ravintoloita ja turisteille rakennettuja ostoskeskuksia. Vaikka eipa sita kovin kummoisia nahtavyyksia odotettukaan, ja tama lampo ja leppoisuus olivat loman tarkeimmat asiat. Ehka se alkuperainen idea huvilan vuokraamisesta olisi voinut olla parempi kuin tama hotellissa asuminen. Hotellissa ei ole lapselle mitaan tekemista eika aikuisellekaan, joten koko ajan on oltava jossain liikkeella. Ja kun joka paikka on taynna muovista "teko-espanjaa" niin ei jaksaisi koko ajan kulkeakaan. Jos olisi otettu isompi huoneisto tai villa asuttavaksi niin olisi voinut ehka nauttia enemman paikallaan olosta. Kukapa tietaa.

Katotaan sitten viikon paasta, milta tuntuu. Viela ei osaa yhteenvetoa tehda. Eika voikaan, kun kotimatka on tekematta. Palataan asiaan loppuviikosta :)