Tänään palasimme kotiin muutaman päivän Helsingin reissulta, enkä siis tietystikään ole mitään töitä ehtinyt viime päivinä tekemään. Tein jotain mukavia löytöjä reissulla, jotka on sitten pakko esitellä. Ja samalla kerron vähän muutenkin, miten matka sujui.

Lensimme Helsinkiin torstaina ja sille päivälle ohjelmaksi riitti lento- ja bussimatka. Eli sinä iltana emme kummempia puuhailleet. Perjantaina suuntasimme jo aamupäivästä Itäkeskukseen shoppailemaan, koska tietysti se kuuluu asiaan, kun maalaiset pääsee isoon maailmaan :) Yleisesti ottaen mie en kyllä mikään shoppailija ole, mutta vähän yritin kauppojaki kiertää. Ei siitä oikein mitään tullu, eniten aikaa me vietetiin kiinalaisessa, jätskikahvilassa ja hampurilaisbaarissa. Sain kuitenkin hankittua pojalle edullisen sadetakin ja kurakintaat ja itelle Nanson ihanaisen essumekon, jota olen ennenkin harkinnut ostavani. Silti totesin, että minusta on tullut vanha, kun H&M:n ja Onlyn yms. vaatteet ei tehny mitään vaikutusta, paitsi liikkeet kirkkaine valoineen ja huutavine musiikkeineen lähinnä ärsytti. MUTTA, löysin silti kengät, jotka on ehkä kauneimmat kengät, mitä mulla on ikinä ollu. Nämä on näillä leveyksillä aivan turhat ja epäkäytännölliset, mutta pakko ne oli saada. Ne on nahkaa, joten niiden pitäis kestää mulla elämän loppuun, ja joskus vielä lapsenlapsillakin. Sillä nämä aioin säilyttää.

1240164372_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantaina sitten käytiin kirpputorilla Valtterissa ja sieltä löysin Paavolle kesäkintaat eurolla, alla olevan lastenneulekirjan ja Marimekon kangasta tunikan verran vitosella. Kaavakirja tarttui mukaan kirjakaupasta.

1240164417_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sen ihmeempiä ohjelmanumeroita meillä ei ollut. Kolmen alle kaksivuotiaan kans elämä on aika rutiininomaista, oltiin sitten missä tahansa. Ja hyvä niin. Meillä oli ihanaa ja mukavaa. Herkuteltiin paljon mm. pitsalla, juustokakulla, hampurilaisella, jäätelöllä ja tuoreilla mansikoilla jne. Katottiin Mamma Mia -leffa, ja puhuttiin paljon asiaa ja muutakin :) Rakkaiden ihmisten luona on mukava olla.

Kotiin paluu ei sitten ollutkaan niin ihana kuin olin kuvitellut. Tunturissa puhalteleva myrskytuuli keinutti lentokonetta aika reippaasti ja sen seurauksena olo oli kuin Linnanmäen kiertäneellä. Niinpä, kun kone pääsi maahan ja pysähtyi, poikanen parahti hysteeriseen itkuun, ja oksensi mulle suoraan päälle. Oltiin molemmat kaulasta polviin saakka oksennuksessa! No, onneksi osasin olla rauhallinen ja rauhoittaa myös Paavon, että päästiin koneesta ulos, autoon ja kotiin. Suihkun ja ruuan jälkeen poikasen olo vaikutti jo normaalilta, mutta illalla sama kauhuitku alkoi uudestaan ja totesin, että kaverillahan on kuumetta. Nyt pieni nukkuu omassa sängyssään ja Pamolin pitäisi auttaa nukkumaan aamuun asti. Toivotaan, että aamulla meillä herää terve, reipas poika, ja kaikki tämän päiväinen johtui vain reissustressistä.

Tässäpä kaikki tiivistettynä. Teksti lienee täynnä virheitä, mutta nyt en enää jaksa oikolukea, joten koittakaa ymmärtää virheistä huolimatta :) Palataan!