Tänään on harvinainen päivä, sillä poikanen meni toista kertaa elämässään yökylään mummolaan. Tästä on sovittu jo alkuviikosta ja olen odottanu tosi paljon, että saan olla vain, saunoa ja rentoutua. Hetken suunnittelin, että lähtisin katsomaan yöelämää, kun yks suosikeistani, Laura Voutilainen, sattuis olemaan keikalla hotellilla, mutta sitten kuitenki päätin jäädä kotiin.

Ja tässä mie nyt pööpöilen osaamatta tehä yhtään mitään! Minusta tuntu jo siellä mummolan pihassa, että en jätäkään sitä lasta sinne, mutta en halunnu sitten taas mummille ja vaarille pahaa mieltä. Tämä vanhemmuus on maailman omituisin juttu! Olen iltaisin aivan kuoleman väsyny ja rättipoikki, mutta nyt ku saisin nauttia olostani, en osaakaan. Hullua. Kai sitä on niin tottunu siihen lapsen olemassa oloon, että osaa olla ilman sitä. Mitähän tästä yöstä tulee...

Yhden vanhan tuttavan kans juttelin lapsen kans yöheräämisistä, ja hän sanoi, että ei kolmeen vuoteen nukkunu kokonaista yötä... selvin päin. Eli toisin sanoen, aina kun lapsi meni jonnekin kylään yöksi (esim. isälleen), tämä mamma veti lärvit. En mie kyllä sitäkään aivan ymmärrä. Jos lapsi herättää yöt läpeensä kolme vuotta ja sitten joskus ois aikaa nukkua, niin ihminen valitsee ryyppäämisen ja on seuraavana päivänä entistä väsyneempi?! Kai mulla on alkanu pipo tosissaan kiristää, mutta ei mahdu mun ajatusmaailmaan.

No, mutta takas tähän hetkeen. Olin valmistautunu tähän iltaan herkuilla: neljää juustoa, rypäleitä ja punaviiniä. Just hetki sitten avasin sen pullon, ja pilallahan se on!! Melkein kahdenkympin pullo, jota me jouluna juotiin ruuan kans ja todettiin tosi hyväksi. Tosi pehmeää ja hyvää, voittanu vaikka mitä palkintojaki. Ja aivan etikkaa. Eli eipä tarvi juoda sitten sitäkään vähää. Kai ne juustot menee vaikka maidon kans Nauru Viininhän saa toki viedä takas Alkoon ja ottaa uuden tilalle, mutta koska mie sitä sit ehdin juomaan, en ikinä. Ainakaan puolta lasia enempää, ja tulee aika kallis puolikas lasillinen, ku loppupullo ehtii mennä pilalle.

Jospa nyt kuitenki yrittäisin jotain... menen vaikka rauhassa sinne saunaan ja katon sitten jonku leffan. Eikö se oo ihan hyvä toimintasuunnitelma? Ja sitten nukkumaan ja huomenna reippaana päiväksi töihin. Ja sitten iltapäivällä pikku-ukko tuleekin jo kotiin, JEE!!