Helilään oli tullut tässä taannoin rouva Pirkka-lehdestä otetun leikkeen kanssa toiveenaan valkoiset villasukat (tai niin mie luulin sillon). Heli soitti sitten mulle, että onnistuuko ja lupasin tietysti, että onnistuu. Oletin, että leikkeessä on ohje sukkiin, mikäs siinä, tehdään pois. No, eipä mitään, menin käymään kanttiinissa ja siellä oli oottamassa tämä:

Eli alusvaatemainos, jossa oli sukkien kuva. Ei siis mitään ohjetta. Ja rouva oli sanonut, että "kuopaa ei tarvita". Enhän mie raukkanen tienny ees, mikä se semmonen kuopa on. Yritin googlatakin, mutta ei tuloksia, ainakaan toivotunlaisia. Onneksi samainen rouva oli sitten käynyt seuraavana päivänä tilaamassa myös lapaset samaa sarjaa ja samalla valaissut meitä onnettomia nykyajan kakaroita, että kuopa on yhtä kuin sukkaosa. Eli hän halusi säärystimet ja lapaset. Ja nuo pampuloilla varustetut nyörit oli tärkeät.

No, eihän siinä muuta ku marketista valkoista seiskaveikkaa ja puikot heilumaan. Alla on sitten tulos. Ite tiiän, että niissä on pari virhettä, mutta en usko, että niitä toinen helpolla löytää, vaikka etsiskin. Muutaman kerran sain alottaa nuo säärystimet alusta, ku ei silmukkaluku meinannu millään olla riittävä, ainakaan minun paksuille pohkeille. Lapaset synty sitten jo vähän kivuttomammin. Huomasin myös, että tein palmikonkierrot kaikkiin samaan suuntaan, mutta eipä se taida haitata ketään. Jos pompulat ei olis erikseen mainittu olevan tärkeät, olisin jättäny tekemättä. Oli nimittäin sen verran aikaavievää puuhaa. Ajattelin, että eihän se oo ku tekasta pois vaan, mutta niihin hupeni melkein yhtä kauan ku ite neulomiseen. Toki välillä pestiin kakkapyllyä ja juotiin kahvia jätskin kera (kiitos Heli Nauru ) ja niin edelleen. Mutta valmista tuli viimein! Toivottavasti tilaaja on tyytyväinen. Sanoin tosin, että jos vähänkään vaikuttaa, että ei kelpaa tai joku on vikana, niin ei ole pakko ottaa. Kelpaavat mulle itelle kyllä!