... tiedoksi, että huomenna keskiviikkona on aivan uuden Kädentaitajien yhdistyksen syyskokous Kittilä-hotellilla klo 18 alkaen. Tulkaahan kaikki käsityöskentelijät paikalle liittymään yhdistyksen jäseneksi.

Yhdistyksen tarkoitus ja toiminta tarkentuu matkan varrella, mutta perusajatuksena on säilyttää ja edistää paikallisia käsityötaitoja. Liittymis- ja vuosimaksut ovat aika nimelliset 10 ja 5€, joten mukaan voi tulla ihan kannatusmielessä. Eikä ole mitään rajoitteita, kuka voi tulla jäseneksi ja kuka ei, jokainen joka harrastaa käsitöitä missään määrin on tervetullut mukaan. Ja itseasiassa, vaikkei harrastaisikaan, mutta on asiasta kiinnostunut, niin sekin riittää Hymy Ja kaikki alat lasketaan mukaan, ei pelkkä tekstiilikäsityö.

Ajatuksena on, että jäsenten toiveiden mukaan järjestetään erilaisia kerhoja ja kursseja. Meiltä löytyy täältä paikallista osaamista monilta aloilta. Esim. nutukaskurssi vois kiinnostaa minua itseäni ja kangaspuilla kutominen. Ne on molemmat sellaisia asioista, joista ei itellä ole taitoja ollenkaan, mutta jollain muulla kyllä varmasti on. Lisäksi voidaan tehdä tutustumiskäyntejä vaikkapa naapurikuntien käsityöyhdistyksiin tai -näyttelyihin, tai kauemmaskin käsityömessuille tms. Riippuu ihan jäsenten toiveista, että minkälaiseksi toiminta muodostuu.

Tulevalle Levin Joulutorille on otettu Yhdistykselle yksi myyntikoju ja siihen on myyjät jo valittu. Ensi vuonna on mahdollista ottaa useampikin koju, jos mukaan on halukkaita. Joulumyyjäisiin on suunnitelmissa myös ottaa Yhdistykselle pöytä (tai useampi, jos tarvii). Tulevana kesänä Kesämarkkinoilla on myös myyntikoju ja todennäköisesti myös Ruskamarkinoilla. Näitä myyntitapahtumiakin voi olla enemmänkin, nämä ovat vain nyt tulleet esille.

Ja vielä, tarkoitus on myös kerätä eri alojen kädentaitajien yhteystietoja omaan blogiinsa, jotta löytäisimme toisemme. Kun itse ei aina ehdi tehdä kaikkea, niin on hyvä tietää, kuka tekee. Multa esim. kysellään joskus huovutuksia tms., jotka ei ole minun ominta alaa, niin sitten jatkossa osaan ohjata kyselijät oikean oven taakse. Eli ne kädentaitajat, jotka tekevät töitään myös myyntiin asti, hyötyvät tästä varmasti. Ja ne, jotka taiteilevat vain harrastusmielessä, löytävät toisia oman alan taitajia vaikka mahdollisissa ongelmatilanteissa auttamaan jne.   

Tulipa tästä sittenkin pitkä tarina, vaikka ihan lyhyesti aioin mainostaa Kieli ulkona No, mulla olikin tehtävänä kirjottaa ens vuoden toimintasuunnitelma huomiseen kokoukseen, ja tästähän mie nyt saan siihen hyvän pohjan, kun käytännössä se tuli tähän listattua. Tulethan paikalle huomenna!!